Joan Blanques

The clients, a young couple, commissioned us this project with the sole premise that they wanted a space that was as open as possible and that, at the same time, it could be compartmentalized and become two differentiated areas, to be able to work and perform different tasks throughout the day simultaneously without bothering each other.

In this way, the proposal is based on the elimination of all the existing partitions, leaving a large open space that is traversed by a piece that contains the installations and the entire functional and storage program, thus freeing up the rest of the surface of the apartment. This great void is only interrupted by a transversal strip that contains the bathroom and that acts as a separator between the two rooms.

In addition, the old gallery is used as an intermediate space between the interior and the exterior as a winter garden, which works, in turn, as a heat collector in the colder months and as a terrace in the warmer ones.

 

Photographer: José Hevia

Furniture: Cubro Design, El Recibidor


 

  • Work published in:

Archdaily

Plataforma Arquitectura

Neo2

Leibal

Yatzer

Dwell

Elle Decoration Russia

Mujie living 

Afasia

Diario Design

Interiores Minimalistas

The design story

Label

More projects

Category
Refurbishment